Egység a sokszínűségben

2019.01.11. 07:00

Protestánsok imádkoznak együtt Szombathelyen

Összegyűlnek estéről estére a szombathelyi protestáns felekezetek gyülekezetei: vasárnapig tart az ­Aliansz-imahét. Tegnap a baptisták voltak a házigazdák, evangélikus lelkész hirdetett igét.

Bakos Ágnes

Fotó: Unger Tamás

Az Aliansz szövetség a protestáns közösségeket fogja össze, minden év első teljes hetében imádkoznak együtt városukért, országukért, a világért. Egység a sokszínűségben címmel zajlik idén Szombathelyen is az Aliansz-imahét. Spanyol és portugál protestánsok állították össze a hét tematikáját.

 

Egység a szeretetben, a lélekben, a hitben, a keresztségben, az egy testben – ezeket a témákat járták már körül a héten az igehirdetők, az utóbbiról beszélt tegnap Steindl-Papp Judit evangélikus lelkész a Szombathelyi Baptista Gyülekezet imaházában. A testrészek és azon keresztül a közösségek összetartozásáról szólt az igehirdetés. Az énekes, zenés alkalmat Szakály Csaba baptista igehirdető vezette, aki vasárnap a református gyülekezetben hirdet majd igét az Aliansz-imahét keretében, ma pedig a baptista fiatalok szolgálnak az imaházban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában