Trianon

2019.06.05. 13:00

Sárvár – Körmend: Kötelességünk emlékezni

A két Rába-parti városban is megemlékeztek a Nemzeti Összetartozás Napja alkalmából a trianoni békediktátum aláírásának szomorú évfordulójáról.

Vas Népe

Sárváron Kondora István polgármester mondott beszédet

Fotó: Pajor András

Sárváron, a nemrég elkészült Hild parkban felállított Országzászlónál tartottak emlékező ünnepséget. A nyolc méter magas emlékművet a sárvári születésű Gaál Tamás Munkácsy-díjas szobrászművész készítette. Kondora István polgármester beszédében leszögezte: – Ez az Országzászló felkiáltójel is, ami mindig emlékeztetni fog Trianon tragédiájára.

A területének kétharmadát, anyagi javainak jelentős részét elvesztő ország talpra állt, megmutatva, nemzetünk képes a csodákra – tette hozzá. Az ünnepségen közreműködött Monostori Patrik versmondó, a Regös Együttes és Varga Diána népdalénekes.

Sárváron Kondora István polgármester mondott beszédet
Fotó: Pajor András

Körmenden szintén az Országzászlónál emlékeztek tegnap. Bebes István polgármester hangsúlyozta: – Ma, a 21. században kötelességünk emléket állítani a hazájukhoz és nemzetükhöz mindig hű embertársainknak, bármely, akár elcsatolt területről származnak is.

Körmenden a műsort az Olcsai-Kiss Zoltán Általános Iskola diákjai adták
Fotó: Jámbori Tamás

Kitért rá: a magyarság fennmaradásához együttgondolkodásra, összetartozásra volt és van szükség. Együtt lenni, gondolkodni közös dolgainkon, figyelni egymásra, ugyanazokat az értékeket képviselni, közösségben élni, megőrizni gazdag kultúránkat és hagyományainkat. Ez a nap üzenete – fogalmazott a városvezető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában