Vírus igen, halmozódás nem

2020.02.12. 17:07

Sárváron és Cellben is látogatási tilalom érvényes az influenza miatt

Lassan terjed az influenza – látható a Nemzeti Népegészségügyi Központ tegnap közzétett heti jelentésében. Vas megyében egy hét alatt hét mintában mutatták ki, hogy influenzavírus okozott megbetegedést.

Bakos Ágnes

Négy pozitív laboratóriumi influenzamintát találtak a múlt héten Vas megyében Illusztráció: Szendi Péter

Fotó: Szendi Péter

Győr-Moson-Sopron és Pest megye kivételével az ország minden területén több lett az influenzaszerű megbetegedés február első teljes hetében, előbbi területen stagnált, utóbbi megyében csökkent a megbetegedések száma – látszik a Nemzeti Népegészségügyi Központ jelentésében. Országosan az előző heti 307 után 357 megbetegedés jutott 100 ezer lakosra vetítve. Vas megyében az előző heti 160 után 190 a beteg 100 ezer lakos közül.

Az ország 14 területén igazolták laboratóriumi vizsgálattal, hogy influenzavírus okozott megbetegedést, Vas megyében is, sőt Budapest után itt a legmagasabb számban diagnosztizálták, Vasban öt esetben az influenza A, kettő esetben az influenza B vírusa okozott betegséget. Halmozódás viszont nem volt Vasban a múlt héten: tömeges megbetegedést Budapestről, Bács-Kiskun, Fejér, Heves és Komárom-Esztergom megyékből jelentettek.

Látogatási tilalom érvényes az influenza miatt a Markusovszky kórház hat osztályán Szombathelyen, a celldömölki telephelyen, valamint Sárváron a Szent László Kórház mozgásszervi rehabilitációs osztály kettes részlegén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában