Biztos, ami biztos: elűzték a telet

2019.03.06. 10:00

Soha ennyien nem köszöntötték együtt a tavaszt Bükön

Tavaszi időben vonulhattak a jelmezesek farsang utolsó napján. Fánk­evéssel és máglyagyújtással űzték el a telet.

Budai Dávid

Fotó: Unger Tamás

Rekordot döntött a résztvevők száma a hagyományos farsangi felvonuláson, mind a jelmezes résztvevők, mind a nézők számát tekintve. Ahogyan az esemény ceremóniamestere, Nika Róbert utalt is rá, már jó korán meghátrált a tél, mivel nyilván sejtette: sok lesz a télűző felvonuló. És tényleg sok volt. Ott volt mindjárt a Panda Banda, egy csapatnyi tükörtojás és a szereplők a Kis hableányból, élükön Ariellel. Felvonultak a karatésok, a hét törpe – kivéve Hapcit, mivel ő lebetegedett –, a mesteremberek, egy valódi Ent, azaz fapásztor A Gyűrűk Urából, de még a második magyar űrhajós is eljött, egyenesen a Marsról. A vidám menet, ahogyan mindig, most is 16 órakor indult a körforgalomtól, hogy aztán az Átriumba megérkezve mind bemutatkozzanak a zsűri előtt. Többen kisebb produkcióval, verssel is kedveskedtek a közönségnek.

A farsanghoz csatlakozó rajzpályázatra 127 pályamű érkezett, a legjobbak most vehették át nyereményüket, ahogyan persze díjazták a jelmezeket is. A felnőttek közül a boszorkánycsontváz, valamint Hófehérke és a hét törpe jelmezét találta a legötletesebbnek a zsűri, különdíjat érdemeltek a rosszcsont gyerekek, Ariel, a Panda Banda és a karatecsoport.

A gyerekeknél a legötletesebb jelmeznek az űrhajós, valamint a katica és méhecske bizonyult, különdíjat kaptak a vándorló harcosok, a faldíszítők, a léghajósok és a csapatnyi tükörtojás.

 

Évről évre egyre több munkahely kapcsolódik be a vidámságba, most a szervezők külön díjazták az egyik bolt dolgozóit, akik ugyan minden évben maskarát húznak – idén boszorkányok voltak –, de a jelmezek versenyén a munka miatt soha nem tudnak részt venni, ezért díjat sem kaphattak soha. Hát most kaptak, mégpedig koncertjegyet április 30-ára, amikor Péterfy Bori és a Pál Utcai Fiúk lép színpadra. Tóth Tamás, a művelődési központ vezetője – aki csapatával együtt a 101 kiskutya néhány dalmatáját jelenítette meg – elmondta: a lassan két évtizede megrendezett farsangi felvonuláshoz szinte mindig mostoha időt fogtak ki, különösen így volt ez az utóbbi években, most azonban tavaszi időjárásnak örülhettek. Idén a tűzgyújtás sem maradt el, így a telet jelképező Karcsit is máglyára vetették.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában