Önkénteseket várnak

2019.08.13. 07:00

Számos lehetőséget nyújt az Itt a helyed! program a megyénkben

Nagykorú, de huszonkettedik életévüket még be nem töltött fiatalok jelentkezését várja a Magyar Vöröskereszt önkéntes programja.

Polgár Patrícia

Például ruhaosztásnál segíthetnek a jelentkezők

Fotó: VN-Archív/UT

Az Itt a helyed! programba olyan tizennyolc évesnél idősebb, de huszonkettedik élet-

évüket még be nem töltött fia­talok jelentkezhetnek, akik középfokú tanulmányaikat sikeresen befejezték, ám aktív hallgatói, tanulói vagy foglalkoztatási jogviszonnyal nem rendelkeznek.

Törvényi előírás szerint a munkahelyeknek biztosítaniuk kell az elsősegélynyújtás sikeres elvégzéséhez szükséges feltételeket: így például kiképzett munkahelyi elsősegélynyújtó munkatárssal kell rendelkeznie minden vállalatnak. Az önkéntesek számára a jogosítvány megszerzésén és a nyelvoktatáson túl ez is segítheti az elhelyezkedést.

Például ruhaosztásnál segíthetnek a jelentkezők
Fotó: VN-Archív/UT

A fiatalok a képzéssel számos területen, például a szo­ciális és humanitárius segítségnyújtás területén is hasznos készségeket szerezhetnek. A Vöröskeresztnél eltöltött fél év alatt így például lehetőségük nyílik a tapasztalatszerzésre – ez pedig később segítségükre lehet akár az elhelyezkedésben, akár a továbbtanulásban.

A tanfolyamok mellett egyéni pályaválasztási tanácsadáson is részt vehetnek az önkéntesek, ráadásul a munka ideje alatt a karitatív szervezet fizeti a résztvevők egészségügyi szolgáltatási járulékát is.

Jelentkezni a Magyar Vöröskereszt Vas megyei szervezeteinél, továbbá Varga Zsuzsanna megyei elsősegélynyújtó koordinátornál lehet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában