közös borzongás

2019.10.21. 12:00

Szellemidézés Orfaluban

Hatodszor szervezte meg a Rába-vidéki Szlovének Kulturális és Turisztikai Egyesülete és a Magyarországi Szlovének Szövetsége a Szellemek útja című rendezvényét. Ezernél is többen érkeztek egy kis borzongásra.

Gyöngyössy Péter

Borzongani jó: szellemtúrázók

Fotó: Szendi Péter

– A mindenit, kisminkelt egy boszorkány! – kiált fel tömegből egy öregúr, frissen zöldre mázolt arcát tapogatva. Pedig ő még jól járt, ahhoz a fiatalemberhez képest, akibe az egyik szipirtyó belédiktált pár kortyot a pálinkának álcázott kotyvalékból.

Borzongani jó: szellemtúrázók
Fotó: Szendi Péter

Egy kicsivel arrébb egy rögtönzött kis temetőnél azon izgult egy kupac gyerek: mi fog előjönni az imitált sírokból. Nem csalódtak. Hamarosan előmásztak a zombik. Tüzes lidércek, garabonciás diákok, ördögök és a kaszás halál rémisztő figurái is előkerültek a szellemtúrán.

Holecz Károly, a rendezvény főszervezője elmondta: a cél a térségre jellemző a népi hiedelmek megidézése. Mintegy 60 ember működött közre abban, hogy jól érezze magát, aki végigjárta a hét stációt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában