Fénykép és fotó

2019.06.05. 07:00

Szendi és Szendi kiállítás Körmenden

Szendi és Szendi címmel különleges kiállítás nyílik június 7-én, pénteken 17 órakor a Városi Kiállítóteremben: Szendi Ferenc és Szendi Péter képeiből.

Vas Népe

Szendi Péter mellett Szendi Ferenc önarcképe

Fotó: Vas Népe

A tárlat bizonyos szempontból hommage: hódolat és tisztelgés Szendi Ferenc festőművész-tanár emléke, munkássága előtt. De nem egyszerűen a város tiszteleg, hanem Szendi Ferenc fia, Szendi Péter fotóriporter – a Vas Népe munkatársa – is.

Péter nem az a „kiállítós fajta”. Most mégis úgy döntött, vállalja a megmutatkozást, kilépve kicsit a napi sajtó diktálta őrületes sodrásból: ránézve önmagára és a világra abban a kettős tükörben, amelyet a kiállítás hoz létre. Így aztán mi is magunkra, magunkba pillanthatunk.

Szendi Péter mellett Szendi Ferenc önarcképe
Fotó: Vas Népe

A tárlatot Tóth Csaba Munkácsy-díjas festőművész, az ELTE SEK főiskolai docense nyitja meg pénteken a Batthyány-kastély kiállítótermében. Ő aztán tudja, hogy a látható dolgok mögött miképpen húzódik meg egy másik, mondhatatlan tartomány.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában