Bőven jutott az adomány dinnyéből

2019.08.25. 07:00

Szezonzárásként dinnyét osztanak

Hatalmas mennyiségű dinnye érkezett csütörtökön Kelet-Magyarországról a megyeszékhelyre.

Tersztyánszky Krisztina

Szezonzáró ajándék: nagy öröm Fotó: VN

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász a megrakott kamionból 22,5 tonna dinnyeadományt osztott szét az ivánci, a csákánydoroszlói és a szentgotthárdi szakosított szociális intézményekben. Rajtuk kívül jutott az adományból Gasztony, Apátistvánfalva, Felsőszölnök, Türje, Orfalu, Alsószölnök, Magyarlak és Őriszentpéter településekre is.

Az ivánci önkormányzatnál érdeklődésünkre elmondták: a temérdek gyümölcs – nevezetesen úgy másfél tonnányi – túl sok volt a megajándékozott közösségnek, így az adományt az iskolaudvarba szállították.

Szezonzáró ajándék: nagy öröm Fotó: VN

Elsőként a szociálisan rászorult és gyermeket nevelő családokat értesítették, hogy vihetnek a dinnyéből, de a délutáni órákban már a közösségi oldalon is meghirdették: aki úgy érzi, hogy elfogadja a jólelkű adományt, annak szívesen adnak belőle.

– Tekintettel arra, hogy szezonzáró ajándékot kaptunk, fogyasztása mielőbb javasolt! A hűtést az önkormányzat nem tudja megoldani! Ezért kérjük, a dinnye elszállítását szíveskedjenek mielőbb megoldani! – olvasható a bejegyzésben, hozzátéve, hogy az önkormányzati jármű platóját megtöltő érett gyümölcs a rendelkezésre állás erejéig elvihető.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában