Gyermekszínjátszó Találkozó

2018.04.07. 08:36

Színjátszók az elvarázsolt kastélyban

Igazi fesztiválhangulatban telt a XXVII. Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó Vas megyei fordulója: a Soltis Lajos Színház negyedik éve jó házigazda.

Ölbei Lívia

Király ez a találkozó. Balra, elöl Tóth Ákos a Soltis Színház új mesejátékában, amelyet ajándékba kaptak a résztvevők Fotó: Nagy Jácint

Hét színjátszó csoport vett részt a megyei fordulón, mintegy száz gyerek zsibongott, érezte jól magát a Koptik Odó utcai kamaraszínházban, amely színes homlokzatával úgyis olyan, mint valami elvarázsolt kastély. És tényleg az: a színház varázsa működött itt pénteken is. A csoportokat a Magyar Drámapedagógiai Társaság által delegált Herczog Noémi színikritikus, a Színház folyóirat szerkesztője és Kaposi László drámapedagógus értékelte. Két produkció kapta meg az országos arany minősítést, egyúttal a belépőt a regionális fordulóra. Május 12-én Keszthelyen is bemutathatja tehát a Lúdas Matyit a Soltis Lajos Színház és az Eck Imre Alapfokú Művészeti Iskola SoloYolo csoportja – csoportvezető: Nagy Zsuzsi, rendező: Piller Ádám; ahogyan ott lesz Keszthelyen az erdőszentgyörgyi Bodor Péter Művelődési Egyesület színköre is a Mese a napról, holdról, csillagokról című előadással, Móczár Bence rendezésében, a csoport vezetője Barabás Katalin. (Az erdőszentgyörgyiek pedig tiszteletbeli vasinak számítanak.)

Király ez a találkozó. Balra, elöl Tóth Ákos a Soltis Színház új mesejátékában, amelyet ajándékba kaptak a résztvevők Fotó: Nagy Jácint

A zsűri három egyéni különdíjat is odaítélt: Györgyi Mártonnak (SoloYolo), Perényi Bálintnak (a szombathelyi Reményik iskola Reménységek csoportjának tagja) és Bogdán Martinnak, aki a csehimindszenti Pöttyös Hagyományőrző Gyermekcsoportot erősíti.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában