gyermekvédelmi konferencia

2018.11.16. 20:59

Szombathelyen lett jószolgálati nagykövet Nagy Tímea

Nemzetközi gyermekvédelmi konferenciát tartottak pénteken a városházán. Az eseményen jószolgálati nagykövetté nevezték ki Nagy Tímea kétszeres olimpiai bajnok párbajtőrvívót.

Nemes Judit

Dr. Lazáryné Illés Mária és Nagy Tímea Fotó: Horváth Balázs

Telt házzal zajlott a Pálos Károly Szociális Szolgáltató Központ és Gyermekjóléti Szolgálat által a gyermekvédelem és az igazságszolgáltatás területén dolgozó intézmények, hatóságok munkatársainak rendezett konferencia. Puskás Tivadar polgármester köszöntőjében örömét fejezte ki azzal összefüggésben, hogy Szombathely európai színvonalú ellátást tud nyújtani a bántalmazott gyermekeknek.

Dr. Lazáryné Illés Mária és Nagy Tímea Fotó: Horváth Balázs

A Barnahus Nemzeti Tudásközpont vezetője, dr. Lazáryné Illés Mária klinikai szakpszichológus felidézte a Nagy Tímeával történt első találkozását, amelynek alkalmával a kétszeres olimpiai bajnok kifejezte támogatását az ügy iránt. A nagyköveti díszoklevél átadása után a Szivárvány Gyermekotthon két lakója nyújtotta át a szervezet nevével ellátott pólókat. Nagy Tímea kiemelte: úgy tekint a Barnahusra, mint keresztanya a keresztgyermekére: felelősen követi az életét, támogatja, óvja. Puskás Tivadar egy vázát adott át az olimpiai bajnoknak: a kerámia a bántalmazott gyermekek és az őket segítő ház szimbóluma.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában