Mácsik is lesz

2019.07.04. 15:00

Tésztás ételek versenye a tízéves Vép 10. fesztiválján

Pénteken délután a gyerekprogramoké, aztán a zenéé lesz a főszerep, szombaton éjjel Cozombolis görög származású magyar énekes lesz a 10. Vép a világ közepe – mácsikfesztivál bulifelelőse. Közben sül és fő a mácsik minden mennyiségben.

Tóth Kata

Szombaton kötelező lesz a kóstolás

Fotó: VN-archív/TK

A megszokott módon játszóházzal, arcfestéssel és az önkéntes tűzoltók habpartijával startol a fesztivál a sportpályán. A 18 órakor kezdődő blokk már a felnőtteké: a Big Maus Band népszerű operettdalokkal, a Dirty Slippers pop-rock zenével, Nótár Mary bulimixszel remekel a vépi éjszakában.

Másnap a családi foci és a Világ közepe futás a sportos helyieket mozgatja meg. Izgalmasnak ígérkezik a 10 órára meghirdetett Mókus motoroskaszkadőr-show.

Szombaton kötelező lesz a kóstolás
Fotó: VN-archív/TK

Délután mácsikot főznek, ízesítenek a csapatok, 17 órakor kiderül, kié a legjobb. A Vásártér bábelőadást Nagy Jonathan bűvész produkciója követi, de fellépnek a társastáncosok, a Retronagyik, a Dalkommandó, Nagy Julcsi és a Jáde hastáncosai is. Cozombolis 21 órától szórakoztatja a közönséget. Hello buli zárja a szombatot, amelynek főzőversenyére még elfogadnak jelentkezést a szervezők.

Édes vagy sós, rakott, pirított, bármilyen tésztát tartalmazó ételt lehet készíteni. Tíz kiló lisztből tízféle tészta elkészítésére is várnak vállalkozó szellemű jelentkezőket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában