korszerű, takarékos

2018.09.12. 07:00

Tiszta vízből nem elég – Új ivókút a bolyais gyerekeknek

Új ivókutat kaptak a bolyais gyerekek, a korszerű, takarékos vízhasználatra alkalmas csapot az ELTE Bolyai János Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium ebédlője mellé szerelték fel.

SZMK

Papp Tibor, dr. Puskás Tivadar, Illés Károly és a gyerekek

Fotó: Szombathely/Cseh Gábor

Nem ez az első ilyen falikút: a Vasivíz Zrt. a közelmúltban már több oktatási intézménybe juttatott belőle egy nagyobb akcióban. A beszerzés költségeit most dr. Kondor János, a Vas Megyei Munkaadók és Gyáriparosok Szövetségének elnöke támogatásából állták, a szerelésről a vízszolgáltató cég gondoskodott. Ennek vezérigazgatójától, dr. Kohuth Viktortól megtudtuk, hogy az önkormányzattal és a tankerületi központtal együttműködésben számos Vas megyei és szombathelyi iskolába kerül majd hasonló. Úgy tervezik, hogy később a vállalkozói réteg aktívabb bevonásával még több létesítmény kap ilyet. Szombathely polgármestere, dr. Puskás Tivadar az átadón arról beszélt, hogy a föld ivóvízkészlete csekély, ezért rendkívül fontos a fiatal generációt arra nevelni, hogy becsülje meg és spóroljon vele.

Papp Tibor, dr. Puskás Tivadar, Illés Károly és a gyerekek
Fotó: Szombathely/Cseh Gábor

A Bolyai-iskola örömmel fogadta az adományt. Mint azt Papp Tibor igazgató kiemelte: nagy gondot fordítanak az egészséges életmód népszerűsítésére, aminek része az is, hogy a cukros üdítők helyett a friss csapvíz fogyasztására próbálják ösztönözni a gyerekeket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában