Miénk a dal

2019.09.12. 14:00

Több százan készülnek a libabőrös élményre Szombathelyen

Nemcsak zenészek, hanem sok énekelni szerető ember is jön az LGT-szám ihlette Miénk a dal című fesztiválra, amit az Agora – Szombathelyi Kulturális Központ és a Jam Music szervez szeptember 14-én, szombaton 16 órakor a Fő téren.

Merklin Tímea

Próbál a Paragvári-iskola kórusa a nagy eseményre

Fotó: Unger Tamás

Gitárosok, basszusgitárosok, dobosok és énekesek érkeznek korosztálytól függetlenül, komplett együttesek és egyéni zenészek, profik és amatőrök is. Megtudtuk: vannak, akik csapatban érkeznek, jó előre szervezkednek és lelkesen próbálják, tanulják a dalokat, hogy együtt szólaltathassák meg.

Az Oladi Általános Iskolából tizenöten jelentkeztek idén: olyan pedagógusok, akik iskolai ünnepekre szoktak összeállni, mert szeretik a közös éneklést. Hozzájuk csatlakoztak szülők és diákok, köztük a volt tanítvány, Kovács Pál, aki 2012-ben a Szombathely Hangja versenyen Bon Jovi Livin’ on a prayer című klasszikusával indult. Pár évvel később sor került egy utcazenélésre, ahol a Hallelujah-val sokak lelkét megérintette. 2017-ben az X-faktor előválogatón láthattuk, majd 2018-ban bejutott a válogatóról a táborba…

– Az éneklés „kortalan” közös ügyünk és örömünk, nyugdíjasok és fiatalok együtt vannak benne. Ahogy egy kolléganőm mondta, a tavalyi Miénk a dal-szereplés „libabőrös élmény” volt – mondta Takács Imréné, az Oladi Általános Iskola igazgatónője. – Idén Ilauszki Judit tanítónő vette kezébe a szervezést, aki még csak nem is énektanár, hanem tanítónő az iskolánkban, de a lelkesedésével sokakat magával ragad. Most is jönnek szülők, gyerekek a pedagógusokkal, sőt én is beállok idén, mert tavaly is sajnáltam, hogy kimaradtam belőle más elfoglaltság miatt.

A Paragvári Utcai Általános Iskolából legalább harmincan érkeznek a szombati programra. Itt van kórus, amelynek Sándorfi Olga a karvezetője, akitől megtudtuk: tavaly a Miénk a dal Juniorban két tanítványa énekelte a szólót, és idén is részt vesz a kórusa a Margaret Island Libikóka című dalának előadásában.

 

– Lehet, hogy leszünk ötvenen is, és a kistestvéreket is hozzák – mondta Sándorfi Olga. – Meghívtak minket, és mi szívesen megyünk, szeretünk fellépni városi rendezvényeken, fontosnak tartjuk, hogy nem feledkeznek el rólunk. Mindennap beszélünk róla, nagyon várjuk a gyerekekkel.

A fesztiválon a Városi Fúvószenekar is képviselteti majd magát 25 fővel, a Bergendi-szám refrénjébe fognak beállni.

– Az a motivációnk, hogy lássanak minket minél többen, hogy népszerűsítsük a fúvósmuzsikát, hátha kedvet kapnak a fiatalok. Szeretünk csapatként megjelenni – mondta Kovács Viki, a fúvószenekar egyesületi elnöke, aki egyébként a Mágikus Mintha zenekar dobosa, és a fesztiválon velük fog dobolni.

Elhangzik majd az LGT- nóta, a Tankcsapda Örökké tart című dala, a Darabokra törted a szívem, amit eredetileg a Bergendy zenekar játszott, a maiak a Halott Pénztől ismerik. A Nem táncolsz jobban, mint én pedig úgy kerül ide, hogy pont itt lesz Szombathelyen Csorba Lóránt Lóci, és természetesen vállalta, hogy elénekli a saját dalát.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában