Ünnepek

2018.12.27. 07:00

Tucatnyi babát hozott a Jézuska, nyugodt napok a mentőknél – Így teltek az ünnepek a megyében

Az ünnepek alatt is készenlétben álltak, átlagos esetszámot regisztráltak a mentők. December 24-én szentestéig hét gyermek született a Markusovszky kórházban.

Tóth Kata

Fotó: Jámbori Tamás

Átlagos feladatszámmal dolgoztak december 24-25-én a mentők, naponta több mint hetven esetben vonultak. Nem történt rendkívüli haláleset, nagyon súlyos sérültet eredményező baleset és a karácsonnyal összefüggésben személyes, családi tragédiák sem, erről számolt be tegnap Köcse Tamás vezető mentőtiszt. Persze hívták őket a szokásos rosszullétekhez – fulladással, szívelégtelenséggel küzdőkhöz, vérzéses panaszokhoz – karácsonykor is ugyanolyan problémákkal dolgoztak, mint máskor. – A következő napokban számolunk azokkal, akikhez a túlevés, a túlzott alkoholfogyasztás következményei miatt hívnak mentőt – mondta.

Tizenegy csöppség – hat fiú és öt kislány – került ajándékként a családja karácsonyfája alá – ennyien születtek a Markusovszky kórházban december 24–25-én. A Jézuska hozta a legtöbb gyereket, szentestéig hetet, tudtuk meg dr. Ruttner Pál főorvostól, akivel karácsony másnapján délelőtt beszéltünk. Azt mondta, még két édesanya vajúdik a szülészet-nőgyógyászati osztályon, azóta minden bizonnyal ők is világra hozták gyermeküket. Az osztályon feldíszített karácsonyfa adott hangulatot, két orvos, egy asszisztens, négy szülésznő és két újszülötteket ellátó nővér dolgozott ügyeletben. Az ünnepre tekintettel, hogy otthoni környezetben tölthessék a karácsonyt, a nőgyógyászati betegek közül hazaengedték azokat, akiknek az állapota ezt engedte.

Fotó: HI

Egy súlyos sérüléssel és négy anyagi kárral végződött közlekedési baleset, egy jogosítvány nélkül, ittasan vezető sofőr, aki ellen szabálysértési eljárást indított a Körmendi Rendőrkapitányság – ez a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén a karácsonyi időszak mérlege. December 24-én, hétfőn délelőtt egy Peugeot haladt Körmend felől Szombathely irányába, amikor egy egyenes szakaszon a katafai sofőr elvesztette uralmát a jármű felett, az árokba hajtott és felborult. A balesetben ketten megsérültek, őket a szombathelyi kórházba szállították. Az autó, aminek rossz állapotban voltak a gumijai, megrongálta a vadkerítést. Kedd este két autó is elütött egy 150 kilogrammos szarvast a 88-as úton Vát közelében. Az állat egy Ford elé futott ki, a sofőr már nem tudta elkerülni az ütközést, a szarvas a szemből érkező Mazdának csapódott, majd vissza a Fordnak. A Fordban utazó kisbabát kivizsgálásra a kórházba szállították a mentők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában