SZOMBATHELY

2018.04.09. 07:00

Tüllök és Lyukaskő díj az NLG diákbálján

A Nagy Lajos Gimnázium régi hagyománya a diákbál. Pénteken a Tóvendéglőben mulatott együtt az összes évfolyam.

Lutor Katalin

NLG-sek egymás közt: Bartik Janka, Tóth Sára és Simonics Lili Fotó: Lutor Katalin/ Vas Népe

A bál olyannyira a diákoké, hogy ők is szervezik: a gólyabál második helyezett osztálya, amikor a 11. évfolyamba lép, megkapja ezt a feladatot. Most a 11. c osztályé volt a lehetőség. Műsorral is készültek, zenés-táncos időutazással, amely napjainkban ér véget. Az asztaltársaságok is osztályok szerint alakultak, de ez persze hamar megbomlott: mindenki a barátaival szeretett volna fényképet készíteni. És fontos volt megvitatni, melyik osztály kit nevez a bálkirály- és bálkirálynő-választásra. Ezeket a címeket Németh Laura (12. b) és Varga Soma (12. b) nyerte el.

NLG-sek egymás közt: Bartik Janka, Tóth Sára és Simonics Lili
Fotó: Lutor Katalin/ Vas Népe

Az iskola egykori magyartanára, dr. Dragománné Tiszai Katalin – Dragomán György író édesanyja – által alapított Lyukaskő díjat is a bálon adták át. Ehhez pályázatot írtak ki: saját versekkel, novellákkal, drámával lehetett nevezni. A Lyukaskő díjat az idén Hajas László (10. b) nyerte el. Két külön pályázati elismerést is kiosztottak, ezeket Németh Laura (12. b) és a tavalyi Lyukaskő díjas Gál Gyula (12. b) vehette át.

 

A meglepetéseket mindenki szereti: itt Szimandel Eszter (12. c) és Kővári Dorottya (12. a) a tánczenék sorát néhány dallal törte meg, gitáron Várhelyi Zoltán kísérte. Éjfél után pedig, mint minden bálban, tombolasorsolás következett, aztán a diákok hajnalig mulattak a Tóvendéglőben: egymás között, közösséget építve.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában