Gasztronómia

2019.03.23. 07:00

Turisztikai újdonság: készül Vas megye gasztrotérképe

Készül Vas megye gasztrotérképe, és április 6-án rendezik meg a Boristavasz 2019 – II. sétáló borkóstolót a városban – jelentették be tegnap sajtótájékoztatón az eseménynek otthont adó ét­teremben.

Pajor András

Balról Simon Szilárd, dr. Kondora Bálint, Dénes Tibor és Wawrzsák László a vasi Boristavasz 2019 beharangozó eseményén

Fotó: Pajor András

Az országban már egyre több helyen működik, ezért a közelgő idegenforgalmi főszezonra Vas megyének is elkészül a gasztrotérképe. A nyomtatott térkép egyik oldalára a megye vendéglátóegységei közül egy éttermi, a másik felére pedig egy borászati ajánlat kerül. Felkeresnek minden szolgáltatót, aki szeretne csatlakozni, és megfelel a minősítési rendszernek.

– Tizenöt-húsz étterem és borászat megjelenítését tervezzük a gasztrotérképen, amely online is elérhető lesz – hangsúlyozta dr. Kondora Bálint, a Vas megyei Turizmus Szövetség elnöke. Majd így folytatta: – A nyomtatott verzió a szűkített kínálatot mutatja be, viszont az internetes felületen az ajánlat sokkal bővebb lesz, így például cukrászdákkal és pálinkafőzőkkel is szeretnénk kiegészíteni. Minden olyan vállalkozás felkerülhet a listára, amely bekapcsolódik a megyei programba – emelte ki dr. Kondora Bálint.

Balról Simon Szilárd, dr. Kondora Bálint, Dénes Tibor és Wawrzsák László a vasi Boristavasz 2019 beharangozó eseményén
Fotó: Pajor András

Vas megye három különböző borvidékhez tartozik, ezért is fontos, hogy a borászatok közelebbi kapcsolatba kerüljenek, és a borfogyasztók is megismerjék az itteni szőlők és borok jó adottságait. – A megye termőhelyei is méltók az országos hírre, viszont sokaknak még el kell magyarázni, hol van a Ság hegy – szólt a vasi bormarketing-rendezvény indokáról Dénes Tibor elismert vasi borász.

– Egy igazi borkánaánná változik április 6-án Sárváron a Boristavasznak otthont adó belvárosi étterem és kávézó – jelentette ki Wawrzsák László okleveles borbíráló, a rendezvény ötletgazdája. A szakember hozzáfűzte: – Az este hattól éjfélig tartó borséta különlegessége, hogy Vas megyétől Tokajon át egészen Franciaországig korlátlanul kóstolható a legalább százféle bor, amelyeket a részt vevő borászatok képviselői kínálnak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában