Az energia nem nézi a határokat

2019.05.20. 13:00

Twinning-találkozó a szombathelyi Herényiek Házában

A Green Line határon átnyúló együttműködésben részt vevő magyar és szlovén projektpartnerek, szervezetek, illetve önkormányzatok képviselői úgynevezett Twinning-találkozóra gyűltek össze a Herényiek Házában. A cél a kapcsolatépítés és a projektszemlélet erősítése.

Vas Népe

Twinning-találkozó Szombathelyen, a Herényiek Házában: épülő kapcsolatok

Fotó: VN/Westpannon

A Green Line projekt a tudás és a tapasztalat átadására össz­pontosít a környezetvédelem, az energiahatékonyság és a megújuló energia használata területén – tudtuk meg Simon Zsolt projektmenedzsertől.

Az együttműködés ezeken a területeken az érintett szervezetek – partnerek – kapacitásának, illetve az intézményi együttműködés képességének növeléséhez vezet. A partnerek sorában települések és állami szervezetek egy­aránt megtalálhatók, határon átnyúló kapcsolataik a fenti célok hatékonyabb elérését célozzák. A Szombathelyen megtartott Twinning-találkozó célja a szlovén–magyar határtérség önkormányzatai közötti kapcsolatépítés, illetve a Green Line (SIHU200) projekt bemutatása volt.

Twinning-találkozó Szombathelyen, a Herényiek Házában: épülő
kapcsolatok
Fotó: VN/Westpannon

A Mura-Zala medencében található víztartó rétegek 3D-s modelljét is bemutatták a résztvevőknek. A geotermikus medence modellje megkönnyíti az intézkedések tervezését, a döntéshozók meggyőzését, a bemutatókat, és a geotermikus energia példáján tudatosítja a közös, határon átnyúló együttműködés jelentőségét, mivel ezek az erőforrások nem vesznek tudomást az államok közötti határokról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában