Újabb feljelentés

2019.06.11. 21:00

Újabb fejlemények a Horvátzsidány közelében lelőtt kutya ügyében

Még tart a gyászidőszak, nem vesznek magukhoz új kutyát a lelőtt mudi gazdái.

Lakosi Gabriella

Marton Ágostonéknál még tart a gyász

Fotó: Unger Tamás

Ahogyan arról beszámoltunk, a múlt héten Horvátzsidány közelében lelőtték Marton Ágoston kisfiának kutyáját.

A férfi két vadásszal – Szakony polgármesterével és osztrák kísérőjével – találkozott az erdőben, amikor az elveszett állat keresésére indult. A vadászok először azt állították: nem is látták a kutyát. Távozásuk után a mudi gazdája a meglőtt állat tetemét mégis egy nejlonzsákban találta meg a bokrok között, a vadászles mellett. Újra megkerestük a férfit, hogy megtudjuk, van-e fejlemény az ügyben.

Marton Ágostonéknál még tart a gyász
Fotó: Unger Tamás

Elmondta: kedden szeretett volna feljelentést tenni, de megelőzték, valaki már beadta a papírokat állatkínzás miatt. Marton Ágoston elmondta azt is: az emberektől nagyon sok támogatást kaptak, többen felajánlottak kiskutyát is nekik, de jelenleg nem állnak készen egy új családtagra.

Ismét kerestük Farkas Gyulát, Szakony polgármesterét is. Telefonon mondta el: feljelentést tesz Ágoston ellen. Azt ígérte, miután végzett az ügyvédjénél, hajlandó válaszolni kérdéseinkre. Ettől végül elállt, de megint azt ígérte: később nyilatkozik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában