Csaknem százmillió forintból újult meg

2018.10.30. 20:18

Újabb lépés: fejlődik a gyöngyösfalui iskola

A Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola jelentősen megújult, ünnepélyes keretek között avatták.

Vas Népe

Ágh Péter, Kósáné Farkas Mária és Rozmán László Fotó: Ohr Tibor

– Nagyszabású fejlesztési program zajlik a sárvári tankerületben – mondta Rozmán László igazgató, aki elárulta, hét oktatási intézményt érint az a központi támogatás, melynek köszönhetően sorra újulnak meg a térség iskolái. A Dr. Tolnay Sándor Általános Iskola több mint 98 millió forintos vissza nem térítendő támogatásból fejleszthetett. A forrásokból jutott a sportpálya és az iskolaudvar fejlesztésére, de négy tantermet is felújítottak. Kicserélték a tantermek bútorzatát, ruhatároló szekrényeket szereztek be, és egy életmentő készülék, azaz defi brillátor is helyet kapott az intézményben. Az átadási ünnepségen a gyöngyösfalui iskola diákjai kedves műsorral készültek, köszöntőt mondott Kósáné Farkas Mária igazgató. Ágh Péter, Gyöngyösfalu országgyűlési képviselője is ott volt a rendezvényen. Emlékeztetett: nemrég adták át a konyhát és az étkezőt, most pedig újabb lépést tehettek azért, hogy az intézmény megtartóerővel bírjon a térségből érkező gyermekek számára.

Ágh Péter, Kósáné Farkas Mária és Rozmán László Fotó: Ohr Tibor

– A kormány munkája révén csak a sárvári tankerületben hárommilliárd forint értékű oktatási fejlesztés zajlik – hangsúlyozta Ágh Péter, hozzátéve, ebben még nincsenek benne a szakképzők és az egyházi iskolák fejlesztésére szánt források.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában