közgyűlés

2019.03.05. 11:28

Újratárgyalják a napirendeket

A közgyűlés által február 28-án jóváhagyott négy határozat végrehajtását egyelőre felfüggesztette dr. Puskás Tivadar – tették közzé a város honlapján a polgármester erre vonatkozó levelét.

Vas Népe

Fotó: Unger Tamás

A polgármester március 3-ai levelében a közgyűlés képviselőit arról tájékoztatta, hogy több, a legutóbbi ülésen jóváhagyott határozatot nem lehet végrehajtani, azokat március 13-án újra a közgyűlés elé fogja terjeszteni szavazásra. Erre a városvezetőnek az önkormányzati törvény egyik bekezdése ad lehetőséget, miszerint: amennyiben a polgármester a képviselő-testület döntését a helyi önkormányzat érdekeit sértőnek tartja, ugyanazon ügyben egy alkalommal kezdeményezheti az ismételt tárgyalást. A kezdeményezés az ülést követő három napon belül nyújtható be. Dr. Puskás Tivadar e törvényi lehetőséggel élve négy közgyűlési határozat újratárgyalását indítványozta.

Így a városatyák jövő szerdán ismét megvitathatják a szervezeti és működési szabályzatot érintő rendeletmódosítást, a közbeszerzési bizottság átszervezésének kérdését, valamint a képviselők információszerzésének napirendjét. A polgármester döntése érinti a Szombathelyi Médiaközpont NKft. ügyvezetőjének visszahívását is, így továbbra is Lovass Tibor vezeti a gazdasági társaságot. A Halmágyi Miklós ügyvezetői kinevezéséről szóló határozat nem hajtható végre, amíg arról a képviselő-testület a megismételt tárgyalás alapján nem dönt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában