tervbemutató

2018.12.06. 07:00

Újratervezték Szombathely kapuit

A Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület tervbemutatót tartott a közelmúltban. Az eseményen az 51. Savaria Urbanisztikai Nyári Egyetem Tervező Táborának eredményei kerültek górcső alá.

Lakosi Gabriella

Árvai Anett, Kovács Eszter és Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője

Fotó: Lakosi Gabriella

A Szombathely Városkapui című tematikus tábor résztvevőinek feladata az volt, hogy közösen készítsék el a városba vezető utak kapuinak koncepcionális tervét, amely mind a turizmus, mind a térségben lakók számára előnyös. Lényegében a megyeszékhely bevezető szakaszait szerették volna esztétikusabbá és kényelmesebbé tenni. A hallgatók javaslatait aztán szakemberek is véleményezték. A diákok úgy látták, hogy infópontokat, fákat és padokat kéne elhelyezni ezeken a helyeken, kevesebb hirdetőtáblára és több fogadótérre lenne szükség.

Árvai Anett, Kovács Eszter és Lakézi Gábor, a városüzemeltetési osztály vezetője
Fotó: Lakosi Gabriella

Javasolták, hogy a város jobban koncentráljon a tájékoztatásra. Felvetették még, hogy egységes arculati elemeket kéne bevezetni a városban, ezáltal szebb lenne az összkép. A rendezvény egyben egy újrakezdés első állomása is volt, a tervbemutatással újra indul a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesület és a Vas Megyei Építész Kamara együttműködésében az Építész Klub.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában