a sajtótájékoztatón

2020.02.07. 17:05

Ungár Péter beszélt a buszokról és a médiaközpont országos botrányáról

A megyeszékhely buszparkjának javítását is szorgalmazta pénteki sajtótájékoztatóján Ungár Péter. A megoldást Hende Csabától, a térség országgyűlési képviselőjétől várja. A Fidesz úgy reagált: ehhez elég a Modern Városok Programot módosítani.

Tömböly Ágnes

Ungár Péter a sajtótájékoztatón

Fotó: Cseh Gábor

– Szombathely levegőminősége és buszparkjának fejlesztése prioritást jelent a városfejlesztésben – mondta pénteki, Fő téren megtartott sajtótájékoztatóján Ungár Péter, aki egyben azt szorgalmazta, hogy a Parlamentben az új költségvetés tárgyalásakor a térség országgyűlési képviselője, dr. Hende Csaba indítványozza: külön soron kapjon helyet a szombathelyi buszközlekedés fejlesztése. Erre a célra az LMP-s politikus tavaly 1,3 milliárd forint átcsoportosítását javasolta a Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésének támogatása helyett, amit az Országgyűlés nem támogatott.

A Fidesz szombathelyi szervezete közleményben reagált a nyilatkozatra. Ebben leírták: Ungár Péter soha nem javasolta a Parlamentben elektromos autóbuszok beszerzését Szombathely számára, ahhoz pedig elég a Modern Városok Programot módosítani. Felhívták arra is a figyelmet, hogy Ungár Péter egy másik költségvetési módosító javaslatában a Modern Városok Programban megítélt – Szombathely számára is előirányzott – 85 milliárd forint támogatást 45 milliárd forintra csonkította volna.

Ungár Péter a sajtótájékoztatón
Fotó: Cseh Gábor

Ungár úgy fogalmazott: – Ha a közpénzekkel bármilyen önkormányzati cégvezető nem jól bánt, annak következményei kell, hogy legyenek. Azt hogy ennek, milyen következményei lesznek, arra pedig hogy ennek, milyen következményei lesznek, megvannak a törvények és az önkormányzati szabályok – hangsúlyozta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában