Gyarapodott a lista

2019.07.13. 07:00

Vas megye hét csodája – Újabb jelöltek

Javában tart a jelölés a Vas megye hét csodája című kezdeményezésünkben: a többi között az Őrségi Nemzeti Parkkal és a szombathelyi Csónakázótóval gyarapodott a természeti kincsek sora.

Nemes Judit

A Dobogó-erdő tőzikevirágzás idején

Fotó: VN-archív/SZP

Szerte a megyében kirándulva csodásabbnál csodásabb tájak tárulnak a szemünk elé. Nem csak nyáron, az év minden szakaszában más arcát mutatja a természet. Gondoljunk csak az üde Kőszegi-hegységre tavasszal, az érett, sötét­zöld levelekre nyáron a hegyre vezető sétányokon, utakon, az őszre, gesztenyeszedés idején a sárga-piros-barna színben tündöklő lombkoronákra. Vagy az Őrségi Nemzeti Park lankás vidékeire, állatokkal, növényekkel, lápvilággal. A Jeli és a Kámoni Arborétum különleges virágaira vagy a tőzikés Dobogó-erdőre – mennyi csodás szegletét lehet felfedezni a megyének. Jelölésre biztatjuk Önöket, küldjék el nekünk a Vas Népében található jelölő­lapon vagy online a www.vaol.hu/a-megye-7-csodaja/ oldalon július 27-ig az önök számára legkedvesebb vasi természeti kincsek, értékek nevét.

A Dobogó-erdő tőzikevirágzás idején
Fotó: VN-archív/SZP

Játékunk következő szakaszában a húsz legtöbb jelölést kapó gyöngyszemből olvasóink voksolhatnak a Vas megye hét legszebb természeti csodájára. A szavazók között értékes ajándékokat sorsolunk ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában