Príma Díj 2018

2018.09.21. 14:22

Vas Megyei Prima Díj – 2018. MAGYAR ÉPÍTÉSZET ÉS ÉPÍTŐMŰVÉSZET: Litkei Tamás

Litkei Tamás okleveles építészmérnök, vezető tervező 1966-ban született Debrecenben. Szülővárosában érettségizett 1984-ben, majd 1991-ben szerzett diplomát a Budapesti Műszaki Egyetem Építészmérnöki karán. Kínában, Mongóliában és Indiában is járt tanulmányúton, majd a Kós Károly Egyesülés Vándoriskolájának keretében dolgozott Budapesten, Kaposváron, Keszthelyen, végül Kecskeméten, neves, az organikus építészetet művelő mesterek irányításával.

1994-ben megvédte vándoriskolai diplomáját, egy általa tervezett és megépült épület bemutatásával

1994 nyarán részt vett a Prince of Wales's Institute of Architecture másfél hónapos városépítészeti kurzusán, ami egyfajta vándortáborként Londonban, a franciaországi Chinonban és az olaszországi Viterbóban vizsgált városépítészeti kérdéseket, majd tett megoldási javaslatokat a felvetődött problémákra.

1994 óta él Szombathelyen, építész-tervezőként dolgozik. 5 éve a Litkei Építésziroda Kft vezetője. Tervez családi házakat, közösségi épületeket, műemléki épületfelújításokat, készít többféle városfejlesztési témában tanulmányterveket. Nevéhez fűződik a Szent Márton tér átépítése a Szent Márton templom felújításával együtt. Hozzá kötődik a református templom nemrég elkészült tornyának, valamint a Középhegyi úton épült Waldorf óvodának a tervezése is. Ő készítette egyebek mellett a „Kalandváros”, a „Nap Ház” és a „Pelikán Ház” felújításának terveit. Általa tervezett épületegyüttes az Őrségi Nemzeti Park Igazgatóság fogadóépülete és irodaháza Őriszentpéteren.

1994 óta tagja a Magyar Építőművészek Szövetségének, részt vesz a Vas Megyei Építész Kamara munkájában. Építész szakértő tagja a Szombathelyi Közgyűlés Városfejlesztési Bizottságának, a Városi Tervtanácsnak, 2002 óta pedig a Kós Károly Egyesülésnek – immár mesterként segíti a Vándoriskola munkáját.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában