PRÍMA DÍJ 2018

2018.09.21. 14:33

Vas Megyei Prima Díj – 2018. MAGYAR TUDOMÁNY: Dr. Nádasi Géza

Dr. Nádasi Géza 1958-ban született Tapolcán.

Kisgyermekkora óta tudatosan készült az orvosi pályára. A Batsányi János Gimnázium angol szakán érettségizett, de mindig is érdekelte a biológia. Édesapja nyomdokait követve a Semmelweis Orvostudományi Egyetem általános orvostudományi karán szerzett diplomát 1983-ban. Később sebészetből, majd érsebészetből tett szakvizsgát. 2008-ig a Markusovszky Egyetemi Oktatókórház sebészeti, érsebészeti osztályán dolgozott. Jelenleg a körmendi telephely sebészeti osztályának osztályvezető főorvosa, orvosigazgató helyettes. Tíz éve minden nap hajnali öt órakor kel, hogy gencsapáti otthonából kora reggel beérjen irodájába és – még a műtétek kezdete előtt – elvégezze a papírmunkát. Dr. Nádasi Géza azt mondja: ez a hivatása és a hobbija egyben, kollégáival együtt igyekeznek a legkorszerűbb technikával, magas színvonalon dolgozni.

35 éves pályafutása alatt több mint tízezer műtétet végzett, ennek a fele érsebészeti beavatkozás. Figyelemre méltó eredményeket ért el a nyaki verőér szűkületek és a verőér tágulatok műtéti megoldása terén. A laparoscopos műtétek bevezetésénél és elterjesztésénél úttörő szerepet játszott. Különböző fórumokon több előadást tartott sebészeti, illetve érsebészeti témákból.

Kevés szabadidejét családja körében tölti a legszívesebben, nagyon büszke lányaira, akik szintén egészségügyi pályát választottak: nagyobbik gyermeke pszichológusként, a kisebbik állatorvosként dolgozik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában