eredmények

2019.10.14. 14:36

Vasi városok döntései

A megyeszékhely mellett Csepregen és Kőszegen van új polgármester, a többi vasi városban maradtak az eddigi városvezetők.

Vas Népe

Ózd, 2014. november 9. Választópolgárok a Sajóvárkonyi Általános Mûvelõdési Központban kialakított 26. számú választókörben Ózdon a megismételt önkormányzati választáson 2014. november 9-én. A városban az október 12-i polgármester-választást azért kell megismételni, mert az eredményt a Debreceni Ítélõtábla megsemmisítette. MTI Fotó: Vajda János

Forrás: MTI

Fotó: Vajda János

Két vasi városban nem volt kihívója az eddigi polgármesternek. Őr Zoltán (független) maradt Őriszentpéter polgármestere 58 százalékos választási részvétel mellett 100 százalékos támogatással. Répcelakon Szabó József (MSZP) egyedüli indulóként 49 százalékos választási részvétel mellett 100 százalékos felhatalmazást kapott a következő ötéves ciklusra is.

Celldömölkön csaknem 54 százalékos részvétel mellett a szavazók 63,1 százaléka támogatta az eddigi polgármestert, Fehér Lászlót (CSÖCE-ECVE), kihívója, Sebestyén Krisztián (OK!) a voksok 36,9 százalékát kapta.

Bükön 48,15 százalékos választási részvétel volt, és maradt dr. Németh Sándor (független) a polgármester, aki 68,08 százalékát kapta a voksoknak, míg egyetlen kihívója, Strén Tibor (független) 31,92 százalékot. Csepregen a választásra jogosultak 57 százaléka szavazott, az eddigi polgármester, Vlasich Krisztián (független) a szavazatok 41,53 százalékát kapta, kihívója, Horváth Zoltán (független) lett a polgármester 58,47 százalékos támogatással.

Körmenden és Sárváron is maradt az eddigi városvezető: Körmenden Bebes István (Fidesz-KDNP), Sárváron Kondora István (Fidesz-KDNP).

Szentgotthárdon 52 százalékos részvétel mellett a voksok majdnem 59 százalékát kapta az eddigi városvezető, Huszár Gábor (Fidesz-KDNP), kihívója, Bartakovics Andrea (Közösen Szentgotthárdért Egyesület) 41 százalékot.

Jánosházán Kiss András (független) maradt a polgármester, miután 54 százalék feletti választási részvétel mellett a szavazatok 75,74 százalékát kapta. A másik jelölt, Keresztes István (független) a voksok 24,26 százalékát tudhatta magáénak.

Vasváron is maradt az eddigi polgármester: Tóth Balázs (Fidesz-KDNP) 49 százalékos támogatottságot kapott az 52 százalékos választási részvételnél. Két kihívója is volt: Somlósi-Kovács Adrián (Vazsvári Krónika Egyesület) 25, Gyöngyösi Zsuzsanna (független) 26 százalékos támogatottsággal maradt alul.

Vépen sem „újítottak” a választók: Kovács Péter (független) eddigi polgármester a voksok 69 százalékát kapta, kihívója, Derdákné Rózsa Hajnalka (független) 31 százalékot. A vépi választási részvétel csaknem 49 százalékos volt.

Kőszegen nem indult az eddigi városvezető, Huber László (Fidesz-KDNP), és három jelölt is volt a polgármesteri munkára. A kőszegiek Básthy Bélát (Fidesz-KDNP), az eddigi alpolgármestert választották, 46 százalékot kapott. Rába Kálmán (Mindenki Magyarországa Mozgalom) a választók 28, Dr. Tóthné Dolgos Zsanett (független) pedig a választók csaknem 26 százalékának támogatását kapta az 53 százalék feletti részvétel mellett.

Kiemelt képünk illusztráció.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában