Véradók Napja

2018.12.01. 07:00

Véradókat köszöntöttek – A cégek mellett oktatási intézmény vehetett át elismerést az ünnepségen

Harminc éve köszöntik a sokszoros véradókat és a véradást segítő szervezeteket a vér­adók napja alkalmából; a pénteken szombathelyi ünnepségen ötvennégyen vettek át oklevelet vagy elismerést.

Nemes Judit

Fotó: Unger Tamás

A Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezete és a Szombathelyi Területi Vérellátó Intézet pénteki ünnepségén dr. Puskás Tivadar polgármester kiemelte: az egyik legnagyobb ajándék, amikor az ember saját vérével segít másokon. Dr. Lantai Szilvia, a területi vérellátó intézet vezető főorvosa elmondta: a központi rendezvényen Vas megyéből 123-szoros véradásért a sárvári Varga Miklós a Pro Vita-díjat kapta; a Véradóbarát Munkahely címet a körmendi gyógyszergyár érdemelte ki, a sárvári gyógyfürdőt pedig Ezüst Emlékéremmel jutalmazták.

Dr. Stánitz Éva, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének elnöke kiemelte: a véradók a saját vérük erejével segítik a betegeket. Baráth Gábor, a Magyar Vöröskereszt Vas Megyei Szervezetének megbízott igazgatója hangsúlyozta: bízik abban, hogy egyre több fiatalt sikerül vér­adásra hívniuk. Az ünnepség végén elismeréseket, kitüntetéseket adtak át a sokszoros véradóknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában