Börtönbüntetés

2019.01.14. 08:31

Verekedett a szombathelyi börtönben – Plusz 22 hónapot kaphat a nő

Nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett az asszony, akit zárkatársa bántalmazott a szombathelyi börtönben. Majdnem két évvel hosszabbíthatja meg büntetését a verekedő.

VN

Fotó: Illusztráció

Súlyos testi sértés a vád a nővel szemben, aki megverte zárkatársát a szombathelyi börtönben – tájékoztatott a vádemelésről Vassné dr. Szele Adrienn, a Vas Megyei Főügyészség sajtószóvivője. Tavaly februárban történt a verés: a hajánál fogva rángatta le az ágyról zárkatársát a vádlott, és ütötte, ahol érte. A megvert asszony súlyos, nyolc napon túl gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A Szombathelyi Járási és Nyomozó Ügyészség azt javasolja a bíróságnak, ítéljék a verekedőt letöltendő fegyházbüntetésre. Sőt, konkrétabb indítvány is készült: ha a vádlott az előkészítő ülésen teljes körűen beismeri bűnösségét, és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, akkor a járásbíróság ítélje egy év tíz hónap börtönbüntetésre.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában