Nemzetközi Öreg Járművek Találkozója

2019.09.11. 07:00

Veteránszerelem – Öreg járművek dübörögtek végig az Őrségen

Nyolcvan autó és motor dübörgött végig az Őrségen szombaton a második Nemzetközi Öreg Járművek Találkozóján. Hét kategóriában díjazták a túra résztvevőit.

Budai Dávid

Hegyhátsálon, a csillagvizsgálóban ügyességi feladatok várták a túrázókat

Fotó: VN/Hegyi Norbert

A bajánsenyei Öreg Járművek Klubja Egyesület második alkalommal rendezte meg szombaton a Nemzetközi Öreg Járművek Találkozóját Őriszentpéteren. Balogh Szilvia elmondta, a rossz idő miatt csak mintegy nyolcvan jármű érkezett, többen az eső miatt nem mertek elindulni, pedig az idő az Őrségben végül szépen alakult. Az autókból és motorokból álló konvoj 11 óra körül indult, hogy aztán Pankaszon és Kisrákoson keresztül megérkezzen Hegyhátsálra, a Hegyháti Csillagvizsgálóba, ahol zenével, szendvicsekkel, üdítővel és négy ügyességi feladattal várták a túra résztvevőit.

Hegyhátsálon, a csillagvizsgálóban ügyességi feladatok várták a túrázókat
Fotó: VN/Hegyi Norbert

A magyar, szlovén és osztrák járművezetőknek egyrészt vízzel teli poharakat kellett egyensúlyozniuk egy tálcán úgy, hogy közben a füvön szlalomoznak. Ezenkívül a lehető legrövidebb idő alatt kellett a legtöbb szöget beverni egy tuskóba, meg kellett becsülni két fogaskerék súlyát, és el kellett találni, hogy egy lemezbe fúrt menetbe melyik csavar illik. Végül a sofőrök és utasaik is feltankoltak zsíros kenyérrel és üdítővel, elindult a konvoj visszafelé. Ezúttal azonban Nádasd, Halogy és Ivánc érintésével érkeztek meg Őriszentpéterre, ahol ebéd és zene várta a mintegy 60 kilométeres túra résztvevőit.

A nap végén hét kupát osztottak ki, díjazták a legügyesebb feladatmegoldót, a legöregebb járművet, a legszebb autót, a legszebb motort, a legszebb oldalkocsis motort, a legszebb traktort, és kiosztott egy díjat a közönség is, hiszen az öreg autók és motorok több száz érdeklődőt vonzottak. A tervek szerint jövőre is összehívják egy túrára a környék veteránjármű-szerelmeseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában