az elmúlt 24 órában történt

2019.05.13. 16:01

Viharkárok – Tizenhat esetnél volt szükség a vasi tűzoltókra

A 70 km/h-s, majd a folyamatosan erősödő 90 km/h-s szállökések következtében tizenhat káreseménynél volt szükség tűzoltói segítségre Vas megyében az elmúlt huszonnégy órában.

Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Többségében közútra, járdára dőlt fákhoz, leszakadt faágakhoz riasztották a tűzoltó egységeket. Hosszúperesztegnél egy tizenöt méter magas fa dőlt a közútra, Celldömölkön felsővezetékre esett öles faág, Bucsunál tíz méter magas fenyőfát csavart ki gyökerestől a szél és döntött a közútra, míg Daraboshegyen egy akácfa dőlt meg veszélyesen, ami a gyalogos és közúti forgalmat is veszélyeztette. A káreseményeknél a szombathelyi, körmendi, szentgotthárdi hivatásos, a celldömölki önkormányzati, valamint a hosszúperesztegi, kőszegszerdahelyi, jáki önkéntes tűzoltók avatkoztak be. Az egységek motoros láncfűrész és kéziszerszámok segítségével a fákat feldarabolták, majd eltávolították a közútról, járdáról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!