tábor

2018.07.05. 20:48

Vönöckön a világ hősei – Kárpáti Péter is a kastélyban: Tótferi és Soltisék titkai

Alig integették el a gyerekeket, máris megkezdődött a Soltis Lajos Színház felnőttes tábora a vönöcki kastélyban és környékén.

Ölbei Lívia

Az első gyerektábor boldog lakói elköszöntek Fotó: SLSZ

Két évtized tapasztalatai nyomán született meg a döntés: eddig az összes korosztály együtt táborozott, ideje volt megosztani az energiákat.

Az első gyerektábor boldog lakói elköszöntek Fotó: SLSZ

A helyszín azonban maradt: a vönöcki kastély és a hozzá tartozó park ideális a szakmai táborozáshoz. Ahogyan az lenni szokott, a gyerektábor bemutatókkal ért véget – és bemutatókkal készülnek a „nagyok” is. Július 7-én, szombaton 19 órakor gördülnek föl a képzeletbeli függönyök (miközben a nappal függönye szépen leereszkedik). Az idei táborban részt vett a tanári kar munkájában mások mellett Szivák-Tóth Viktor, Szántó Dániel, Nagy Péter István és persze Kinszki Judit tanárnő mellett a drámaíró, a nagy mesélő, a színházi ember: Kárpáti Péter is. A társulat már a jövő évadra gondol: a táborban megkezdődtek a Tótferi című Kárpáti-darab celli premierjének előkészületei. Tótferi, a „világhőse” itt jár közöttünk, Vönöckön most találkozhatunk vele.

A fenti program az EFOP Transznacionális együttműködések keretében valósult meg EFOP-5.2.2-17

(Soltis Színház vidéki sokszínű kultúra hálózat modelljének kidolgozása nemzetközi együttműködés segítségével)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában