Külföld

2017.05.08. 13:21

12 évesen jobb IQ-tesztet írt, mint Einstein

A 12 éves kislány 162 pontot ért el az áprilisi Mensa IQ-teszten.

Rajgauri Pawar eredményével, a 18 évesnél fiatalabb korosztály számára készített teszten, a lehető legmagasabb pontszám elérésével két ponttal megelőzte Albert Einstein vagy Stephen Hawking eredményét - írja az Independent.

A kislányt, aki állítása szerint "kicsit ideges volt" a teszt előtt, meg is hívták a brit Mensa Klubba. Matematika tanára úgy gondolja, hogy a lány előtt nagy jövő áll és remek dolgokat várhatunk tőle.

Fotó: Independent

A Mensa egyesületet 1946-ban alapították Angliában, és mára  mintegy 140 ezer tagja van szerte a világon. Magyarországi szervezete a Mensa HungarIQa.

A szervezet célja, hogy összefogja a magas intelligenciájú embereket, korukra, nemükre vagy származásukra függetlenül. Az egyedüli kritkérium az emberek mindössze két százalékára jellemző 'géniusz' intelligenciaszint elérése valamely – a Mensa felügyelő pszichológusa által elfogadott – intelligenciateszten.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!