Külföld

2008.09.11. 11:06

Szeptember 11. - hét éve történt

<b>USA</b> - A világ és Amerika ma a 2001. szeptember 11-én történt tragédiára emlékezik. Az amerikai választási kampány ebből kifolyólag ma szünetel.

nincs nev

Mintegy háromezer ember halálát okozva, 2001-ben az amerikai történelem legrémisztőbb támadásai nyomán a Világkereskedelmi Központ tornyaiba vezettek bele terroristák két repülőgépet. Egy harmadik gép a washingtoni Pentagonba csapódott, egy eltérített negyedik pedig Pennsylvaniában zuhant le. Bush elnök szeptember 11-ét emléknapnak nyilvánította.

A mai napon az amerikai politikusok felfüggesztik a kampányukat is, és a két elnökjelölt együtt emlékezik a tragédiára New Yorkban - adta hírül az MR1-Kossuth Rádió. Barack Obama és John McCain Közös nyilatkozatban mondták el, hogy félretéve a politikát a mai napon megújítják a tragédiakor kialakult amerikai egységet. Mindketten ott lesznek az ikertornyok helyén, a New York-i Ground Zerónál a mai megemlékezésen. 

Biztonságpolitikusok szerint az elmúlt években megtett intézkedések ellenére továbbra sem lehet kizárni, hogy a 2001. szeptember 11-i terrortámadáshoz hasonló akció következzen be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!