Külföld

2008.09.26. 19:02

Utcai csata Bécsben

<b>Bécs</b> - Péntek este a jobboldali Osztrák Szabadságpárt (FPÖ) hívei csaptak össze baloldali tüntetőkkel az osztrák fővárosban. Valóságos utcai csata tört ki gyújtogatással kísérve, több személyt őrizetbe vettek.

nincs nev

Az összecsapás péntek este történt, amikor az erősen idegen- és EU-ellenességéről ismert FPÖ naggyűlését, mintegy 300 baloldali tüntető zavarta meg. A két tábor különböző tárgyakkal dobálta egymást, a tüntetők megpróbálták elfoglalni az emelvényt, de a rendőrök visszaszorították őket. Az utcai csatának a kivezényelt, nagyjából 150 rendőr vetett véget, és több személyt őrizetbe vettek - közölte a Népszava. 

A vasárnapi előre hozott parlamenti választáson is induló, a szélsőjobboldal felé is nyitó FPÖ nagygyűlésén hozzávetőleg 3500-an vehettek részt. Az FPÖ elnöke másfél órás beszédében hevesen támadta a muzulmán bevándorlókat, megismételte követelését, amely szerint mecseteknek és minareteknek nincs helyük Ausztriában, a testüket teljesen elfedő, burkába öltözött muzulmán asszonyokat pedig női nindzsáknak csúfolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!