Külföld

2008.10.28. 16:43

A kényelmes berlini rendőrök nem válnának meg autóiktól

<b>Berlin</b> - A berlini közlekedési vállalat (BVG) arra kérte a helyi rendőröket, hogy a tömegközlekedési eszközökön segítsenek megfékezni a mind inkább elharapódzó erőszakos cselekményeket. A rend őreinek ehhez azonban nincs kedve.

nincs nev

A BVG végső kétségbeesésében fordult a rendőrség vezetőjéhez, miután a közelmúltban a buszokon és a földalattin is félelmetesen megszaporodott a vezetők, illetve az ellenőrök elleni támadások száma. A társaság azt kívánta a főkapitánytól, hogy vezényeljen rendőröket a legkritikusabb járatokra. 

A berlini rendőröknek nincs kedvük buszozni, s kedvenc autójukat a földalattira sem cserélik fel - összegezte válaszát a kapitány. Dieter Glietsch arra hivatkozott, hogy a rendőrök amúgy is azonnal a helyszínre sietnek - természetesen saját autóikkal -, ha éppen szükséghelyzet van - írja a Stop.hu. Fegyveres jegyellenőrzést azonban nem mert beválallni - bennfentesek szerint a többnyire Volkswagenhez szokott berlini rendőrök miatt - alkalmazottai buszoztatása, illetve metróztatása miatt. 

Arra azonban kiterjed a rendőrök kapacitása, hogy a biztonsági kamerák felhelyezésen kívül valami hatékonyabb védelmen törjék a fejüket a közlekedési támadások ellen.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!