Külföld

2008.11.27. 13:30

A fogva tartott nyolcéves retteg a második világháborútól

<b>Johannesburg</b> - Egy alultáplált, nyolc év körüli kisfiúra bukkantak Dél-Afrikában, aki azt hitte, hogy a második világháború még mindig tart. Fogva tartó apja rosszul lett, kórházba szállították - így találhattak rá öt nap múlva a gyermekre.

nincs nev

A 68 éves apa a fiút születése után a külvilágtól teljesen elzárva, rongyos ruhákban tartotta. A gyerek anyja eltűnt, édesapja pedig elmondása szerint iratok hiányában nem tudta beiskolázni. 

A házban, ahol rejtegette, az elmúlt évek során megforduló látogatók semmit sem vettek észre abból, hogy ott egy kisifú raboskodik. Úgy találtak a gyermekre, hogy a férfi rosszul lett, és a mentősök törték be a ház kapuját. 

Csak öt nappal későb vették azonban észre a fiúcskát, amikor egy számítógépeket értékesítő férfi észrevette, hogy egy kétségbeesett gyerek hason fekve próbál pénzt átdugni a kapu alatt, hogy élelmet vegyenek neki.

 Egy napra befogadta őt egy család, akik szerint folyamatosan el akart bújni, és csak a második világháborúról, Pearl Harbour-ről és a nácikról beszélt. Egyértelmű, hogy elmebeteg, a világháború borzalmain nevelkedett és azt hitte, hogy az még most is tart. 

A kisgyereket elszállították egy gyermekpszichológiai kórházba - számolt be az esetről a Hírszerző.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!