Külföld

2008.11.24. 16:04

Csendháborító tinédzserek megrázó büntetése

<b>Fort Lupton</b> - Rossz dalok hallgatására ítéli a zajongó tinédzsereket egy coloradói bíró. Az alkotmány azonban tiltja a hasonlóan kegyetlen és szokatlan büntetéseket.

nincs nev

Többek között Barry Manilow "I Write the Songs" című dalának többszöri meghallgatására ítélt több csendháborítót Paul Sacco, bíró Coloradoban. 

Már évek óta hasonló büntetésekkel próbálja visszatartani a főleg tinédzserkorú bűnelkövetőket attól, hogy visszaessenek. A zajongóknak például korábban unalomig kellett hallgatni a Platters Only You című slágerét, amit aztán Elvis Presley is sikerre vitt - írja az Index. 

A szokatlan ítéleteket hozó bíró főként az éjszaka a garázsban rockzenét gyakorló gimnazistákra, illetve házibulik szervezőire szokott lecsapni. 

A denveri KUSA-TV-nek az egyik elítélt fiú azt nyilatkozta, hogy miután egy helyiségben ülve többször meg kellett hallgatnia a zeneszámokat, este nem tudott aludni a megrázkódtatástól. 

Az amerikai alkotmány egyik kiegészítése amúgy tiltja a kegyetlen és szokatlan büntetéseket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!