Külföld

2008.11.24. 09:36

Lelőtték, mert szamurájkarddal hadonászott

<b>USA</b> - Szamurájkardokkal támadt egy férfi a Szcientológia Egyház egyik hollywoodi épületére, a biztonsági őrök lőtték le.

nincs nev

A biztonsági kamerák rögzítették, amint a férfi, kezében egy-egy szamurájkarddal, az épület felé indult. A bejáratnál álló három biztonsági őr közül az egyik, amikor a férfi egészen közel ért hozzájuk fegyvert rántott, és lőtt - közölte a FigyelőNet. 

A rendőrség szerint a felvételek egyértelműen bizonyítják, hogy az őrök a saját testi épségüket védték, de még próbálják kideríteni a kardos férfi szándékát, és vizsgálják, hogy a biztonsági őrök teljesen jogosan jártak-e el. 

A hírek szerint a férfi korábban kapcsolatban állt a vitatott megítélésű Szcientológia Egyházzal. A dianetikán, azaz a szellemi egészség modern tudományán alapuló vallást L. Ron Hubbard sci-fi-szerző alapította még 1954-ben. A szcientológiának mára világszerte több millió híve van, köztük olyan hollywoodi sztárok, mint Tom Cruise és John Travolta.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!