Külföld

2008.12.18. 13:24

Egy hónapra leáll a Chrysler

<b>USA</b> - A Chrysler autógyár egy hónapra leállítja üzemeiben a termelést a hitelpiaci válság és a csökkenő eladások miatt.

nincs nev

A cég tájékoztatása szerint ugyan továbbra is nagy az érdeklődés a Chrysler autói iránt, de a márkakereskedők a vásárlók 20-25 százalékát veszítik el amiatt, hogy nincsenek elérhető hitelek az új autók vásárlásához - közölte a HVG. 

A három detroiti autógyár közül kettő, a General Motors és a Chrysler már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy szövetségi segítség hiányában már idén fizetésképtelenné válhatnak. 

A General Motors a múlt héten közölte, hogy 2009-es első negyedévi termelését 60 százalékkal tervezi csökkenteni az idei első negyedévihez képest. 

Henry Paulson pénzügyminiszter szerint már készül a szövetségi segélycsomag a GM és Chrysler megsegítésére. Értesülések szerint előbbi 8 milliárd, utóbbi 7 milliárd dollár áthidaló hitelhez fog jutni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!