Külföld

2009.01.27. 09:57

Obama egy arab hírtelevíziónak adott interjút

<b>USA</b> - <i>Barack Obama</i> hangsúlyozta, az Egyesült Államok nem ellensége az iszlám világnak, de a terroristákkal leszámol.

nincs nev

Az Egyesült Államok új elnöke az al-Arabija arab hírtelevíziónak adott interjút: "A feladatom az iszlám világgal szemben az, hogy elmondjam, Amerika nem az ellenségük. Követünk el hibákat, nem vagyunk tökéletesek". 

Obama az elnökválasztási kampányában is ígéretet tett az amerikai-muszlim viszony javítására, ami leginkább az iraki háború és a guantanamói fogolytábor miatt vált feszültté. Tervei közt szerepel, hogy elnöksége első száz napjában ellátogat az iszlám világ egyik fővárosába, hogy személyesen is találkozhasson a muzulmánokkal, továbbá fontosnak tartja, hogy az Egyesült Államok azonnal szerepet vállaljon a közel-keleti békefolyamatban - közölte az Index. 

George Mitchell, Obama különmegbízottja jelenleg is közel-keleti körútján van. Utazásának legfontosabb állomásai Izrael, Ciszjordánia, Egyiptom, Jordánia és Szaúd-Arábia, és mindenütt a gázai helyzetről és általában a palesztin-izraeli konfliktusról tárgyal majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!