Külföld

2009.02.21. 15:48

Hillary Clinton együttműködést vár Kínától

<b>Kína</b> - A globális pénzügyi világválság, az éghajlatváltozás és az Észak-Korea jelentette biztonsági fenyegetések kezelése érdekében szólította fel együttműködésre Kínát <i>Hillary Clinton</i> amerikai külügyminiszter.

nincs nev

Hillary Clinton Pekingben találkozott Jang Csie-cse külügyminiszterrel, ahol elmondta, feltétlenül szükséges az Egyesült Államok és Kína együttműködése. 

A kínai külügyminiszter is a két ország közötti párbeszéd és együttműködés fontosságát hangsúlyozta - közölte a Világgazdaság. 

Korábban az Amnesty International nemzetközi jogvédő szervezet sokkolónak tartotta Hillary Clinton azon nyilatkozatát, hogy az emberi jogok tiszteletben tartásával kapcsolatos aggodalmak nem zavarhatják az amerikai-kínai együttműködést. 

A Chinese Human Rights Defenders nevű jogvédő szervezet pedig több esetről is beszámolt, amikor a kínai ellenzékieket a hatóságok el akarják hallgattatni az amerikai külügyminiszter vasárnapig tartó látogatásának idejére - írja a HVG.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!