Külföld

2009.04.27. 08:08

Három embert lelőtt a kerületi rendőrparancsnok

Moszkva, 2009. április 27., hétfő (MTI) - Három embert lelőtt, hatot pedig megsebesített hétfőre virradó éjszaka Gyenyisz Jevszjukov őrnagy, a moszkvai Caricino kerület rendőrségének vezetője.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Vlagyimir Markin, az ügyészség szóvivője közölte: Jevszjukov előbb lelőtte annak a kocsinak a vezetőjét, amellyel egy szupermarkethez érkezett, majd a boltba belépve tovább lövöldözött, s halálosan megsebesített egy pénztárost, majd egy vásárlót.

Az üzlet személyzetének sikerült hívnia az őröket. A helyszínre kiérkező rendőrök is kénytelenek voltak több lövést leadni, mire megfékezték az ámokfutót. A Jevszjukov őrnagynál talált fegyver egy Makarov típusú pisztoly volt, amelyet bűncselekmény kapcsán 2000 óta keresett az észak-kaukázusi belügyi igazgatóság. A halottak és a sérültek számából ítélve a lövöldöző menet közben újratöltötte pisztolyát.

Az őrnagyról annyit tudni, hogy 1978-ban született, s nemrég nevezték ki vezető beosztásába. A nyomozók abból indulnak ki, hogy magánéleti problémák idézték elő ámokfutását. Kollégái szerint vasárnap este születésnapját ünnepelte feleségével és apósával, de már két hete napirenden voltak a családban a hangos botrányok és veszekedések.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!