Külföld

2009.04.01. 13:16

Hotelikopter? - szálló szálló, luxusszobákkal

USA - Hotelikopter? Helikopterhotel? Ki minek hívja azt a szálloda-helikoptert, amelyről több mint félórás videót tettek közzé az interneten. Kipróbálni azonban nem igen lehet...

nincs nev

Szálló szállóval, nevezetesen hotelikopterrel, azaz helikopterhotellel sikerült bolonddá tennie április elseje alkalmából több millió világháló-böngészőt egy amerikai szállodaláncnak.
 
Harminchét másodperces videót tett közzé az interneten a szálloda-helikopterről. A gigászi gép 42 méter hosszú, 28 méter magas, 18 luxusszobája van, bő ezer kilométeres távot képes megtenni "egyszuszra", sebessége pedig 240 kilométer óránként.    

A videó főszereplője egy orosz helikopter - pontosabban még szovjet, mert igen régen építették. Típusa Mil V-12, összesen kettőt gyártottak belőle. Az egyik 1968-ban lezuhant - az ezért nem repülhet. A másik ugyan "életben maradt", egy orosz múzeumban pihen, de így sem valószínű, hogy - mint a vicchír szerzői írták - június 26-án beindul a hotelikopter-szolgálat.
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!