Külföld

2009.04.20. 12:38

Lefegyverezték a túszejtő jamaicait (Frissítve)

Montego Bay - Lefegyverezték hétfőn a túszejtő jamaicai férfit, aki vasárnap késő este kerítette hatalmába egy kanadai légitársaság repülőgépét a jamaicai Montego Bay város repülőterén. A túszok sértetlenül kiszabadultak - közölte a helyi rendőrség szóvivője.

nincs nev

Nyolc órán át tartó patthelyzet után a rendőrség őrizetbe vette a fiatalembert.  A hatóságok szerint a bűntettet elkövető húszéves jamaicai szellemi fogyatékos. Némi ellentmondás mutatkozik a hírügynökségi jelentésekben a túszdráma zárójelenetének ismertetésében. Egyes jelentések szerint lefegyverezték a férfit, más jelentések úgy fogalmaznak a kormány közleményére hivatkozva, hogy a túszejtő megadta magát a hatóságoknak.  

A CanJet kanadai légitársaság charterjárata helyi idő szerint vasárnap este felszálláshoz készülődött, amikor a férfi fegyverrel fenyegetőzve áttört a biztonsági ellenőrzőpontokon, majd hatalmába kerítette a gépet. Állítólag azt követelte a gép személyzetétől, hogy vigyék őt Kubába. 

A Sangster nemzetközi repülőtéren álló Boeing 737-esen 169, más források szerint 150 utas tartózkodott, de rövid időn belül valamennyien elhagyhatták a járművet, s a férfi attól kezdve csak a személyzet hat tagját tartotta fogva. 
(MTI)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!