Külföld

2009.04.14. 14:22

Morbid emberi "kirakós játékkal" játszanak angol gyilkosok

London - Az utóbbi évek legbizarrabb gyilkossági ügyében nyomoznak a britek: a sötét ügy felderítésén dolgozó száznál is több rendőr és detektív ugyanannak a holttestnek a darabjait öt helyszínről szedte eddig össze.

nincs nev

Mindehhez 160 kilométeres utat kellett bejárniuk. Az emberi maradványokat ugyanis a tettesek két szomszédos angliai grófságban, a Londont északról határoló Hertfordshire-ben és a távolabb fekvő, kelet-angliai Leicestershire-ben szórták szét, nagy területen. 

Az áldozatnak már majdnem minden testrésze megvan, csak a kézfejek hiányoznak. Először az ismeretlen férfi bal lábát találták meg egy útszélre vetett zöld sporttáskában, majd előkerült a bal kar könyöktől csuklóig terjedő része, utána a fej, a jobb lábszár, végül a már erősen oszlásnak indult törzs bukkant fel a jobb karral együtt. A testrészeket általában országutak mentén, illetve szántóföldeken lelték fel.

A keddi The Times beszámolója szerint a rendőrök előtt egyelőre rejtély, hogy a tettesek miért terítették szét ilyen nagy területen a maradványokat, anélkül, hogy akár kísérletet is tettek volna elrejtésükre. 

Az áldozat kilétét DNS-vizsgálattal sem sikerült kideríteni, de a nyomozók sejtése szerint fehér, vagy ázsiai személyről lehet szó. A feltételezések között szerepel, hogy a gyilkosok egy hajléktalannal végeztek kegyetlen módon, vagy esetleg bűnözők közötti leszámolás történt.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!