Külföld

2009.04.07. 06:42

Újabb utórengések Olaszországban

Olaszország - Újabb utórengések rázták meg kedd hajnalban Olaszország középső részét, ahol az előző napi nagy erejű földrengés a kedd reggeli adatok szerint 179 halálos áldozatot követelt.

nincs nev

Az egyik utórengés elérte a Richter-skála szerinti 4,8-es erősséget. Újabb károkról vagy sérültekről eddig nem érkezett jelentés. 

A túlélők utáni kutatás egész éjszaka folytatódott. Kora hajnalban, majdnem 23 órával az első pusztító földmozgás után a mentőalakulatok kiszabadítottak egy 24 éves egyetemista lányt a romok alól - jelentette az ANSA olasz hírügynökség. 

Abruzzo régió székhelyén, L'Aquilában és a térségben eddig több mint 100 túlélőt tudtak megmenteni. További 34 embert azonban eltűntként tartanak nyilván, és egyre kevesebb a remény arra, hogy élve rájuk találnak.  

A sérültek száma továbbra is mintegy 1500. A becslések szerint 26 városban mintegy 70 ezer ember maradt fedél nélkül, és legalább 10 ezer épület megrongálódott. 

Silvio Berlusconi olasz miniszterelnök bejelentette hétfő este a televízióban, hogy 30 millió eurót szabadítottak fel a segélyezésre és a kárenyhítésre. A rendkívüli kormányülés utáni tájékoztatásában a kormányfő elmondta, hogy összesen 35 állam ajánlott fel segítséget Olaszországnak, de ennek igénybevételére "egyelőre nincs szükség". 

Roberto Maroni belügyminiszter bejelentette, hogy 1700 emberrel - köztük 1500 tűzoltóval - megerősítik a mentőcsapatok létszámát. 

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!