Külföld

2009.07.26. 14:14

Kórházba került Sarkozy elnök - sportolás közben rosszul lett

Párizs, 2009. július 26., vasárnap ( Kórházba szállították vasárnap Nicolas Sarkozy francia elnököt, mert sportolás közben rosszul lett - közölte az elnöki hivatal.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

Tájékozott kormányzati források közlése szerint az 54 éves Sarkozy a Versailles közelében fekvő Lanterne-i rezidenciáján tartózkodott, amikor rosszul lett. 

Az Elysée-palota előbb négysoros közleményben tájékoztatta a közvéleményt arról, hogy a rosszullét után Sarkozyt azonnal megvizsgálta orvosa, majd további vizsgálatokat végeztek el az államfőn. 

Nem sokkal később az elnöki hivatalból kiszivárgott, hogy kórházba kellett szállítani az elnököt. A párizsi Val-de-Grace katonai kórházba vihette az a katonai helikopter, amelyet Versaille felett láttak átrepülni. 

A 2007-ben államfővé választott Sarkozy sportos alkat, közismerten szeret futni és biciklizni, még külföldi útjain is gyakran szerét ejti annak, hogy kocoghasson.

Forrás: MTI/AFP/AP

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!