Külföld

2009.07.15. 12:03

Rács mögött a "körömcipős" rém

Berlin - Fellélegezhetnek azok bonni és kölni nők, akik különös előszeretettel viselnek tűsarkú cipőt.

Ambrózai Zsuzsanna-Pum András

A Die Welt tudósítása szerint ugyanis több hetes hatósági hajsza után rács mögé került az a "körömcipős rémnek" elnevezett férfi, aki május óta megkeserítette a különösen magas sarkú cipőt viselők életét. Kedvenc és különös "szórakozása" ugyanis az volt, hogy miután becserkészte áldozatát, annak háta mögé osont, egyik kezével meglökte őt, a másikkal pedig letépte egyik lábáról a cipőt. A zsákmánnyal pedig zavartalanul kereket oldott, a csodálkozás ugyanis olyan hatalmas volt, hogy közbelépni senkinek nem jutott eszébe.

A "körömcipős rémnek" hamar híre ment, és már nemcsak Bonnban és Kölnben, hanem a környék más városaiban is rettegtek a "sarokvadász" támadásaitól. A 27 éves férfi azonban gondosan ügyelt arra, hogy mindig más helyen csapjon le áldozatára, illetve annak  tűsarkú cipőjére, ezért hetekbe került kézre kerítése. Ráadásul nem is akció közben csaptak le rá, hanem egy "vétlen" látogatás során, a hatóságok ugyanis rendelkeztek videofelvételekkel, ami megkönnyítette az azonosítást.

Az áldozatok közül több ismeretlen tettes ellen feljelentést tett. Néhányan közülük egyébként nem csupán fél cipőjüket vesztették el, de meg is sérültek, amikor a hirtelen támadás nyomán orra estek. A tettes ravaszságára utalt, hogy a "merényleteket" lehetőleg mozgólépcsőkön követte el. A siker ezáltal még biztosabbnak tűnt.

Szakértők, illetve pszichológusok számára külön fejtörést okozott, hogy milyen indítékok álltak a  "körömcipős" merényletek hátterében. A többség a történteket - szaknyelven szólva - egyfajta "szexuális blokáddal" magyarázta, azaz azzal, hogy a fiatal férfi szexuális életét pubertáskorában valami teljesen megbénította. 

A tübingeni magatartásterápiai akadémia vezetője szerint ezért a magas sarkú női cipők zsákmánya  egyfajta "szexuális kielégülést" jelentett számára. Az áldozatok számára azonban Dirk Zimmer professzor szerint aligha.

Forrás: MTI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!