Külföld

2009.08.25. 12:23

Valószínűleg pokolgép robbant egy dél-szlovákiai gyárban

Prága/Pozsony - Valószínűleg pokolgép robbant fel kedden délelőtt a dél-szlovákiai Nyitrától mintegy 35 kilométerre északra fekvő Nagytapolcsányban - közölte a SITA szlovák hírügynökség.

MTI

"Ezt az értesülést a helyszínen dolgozó mentőktől kaptuk" - mondta a hírügynökségnek Viliam Pánsky, a Nyitra-megyei tűzoltó- és mentőszolgálat igazgatóságának szóvivője. Megjegyezte: nem hivatalos információról van szó, mert a fél tizenkettő előtt történt robbanás helyszínének vizsgálatai még folyamatban vannak.

A műanyagfeldolgozó Euromont gyár adminisztratív épületében történt robbanáskor öt személy sérüléseket szenvedett; négy személy égési sebeit és csonttöréseit közepesen súlyosnak, egy nőét pedig súlyosnak minősítették az orvosok. Mind az öt sérültet kórházban ápolják. A robbanáskor keletkezett tüzet a kiérkező tűzoltó egység rövid időn belül eloltotta.

Az első jelentések még gázrobbanást valószínűsítettek, később viszont azt közölték, hogy a robbanás helyszínén nem volt semmiféle gázvezeték. "Eddigi ismereteink szerint valószínűbb, hogy valamilyen robbanószerkezet lépett működésbe" - közölte újságírókkal Jozef Burza, a nagytapolcsányi tűzoltó- és mentőszolgálat ügyeletes tisztje.

Bozena Bruchterová rendőrségi szóvivő megerősítette a robbanás tényét, de annak okát nem. "A robbanás okait még vizsgáljuk. Szakértőink még a helyszínen dolgoznak" - mondta Bruchterová.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!