Külföld

2009.09.29. 15:29

Obama elnök "kiiktatásáról" rendeztek szavazást a Facebookon

San Francisco - Barack Obama amerikai elnök "megöléséről" tartottak szavazást a Facebook közösségi portálon, az ügyben a titkosszolgálat is nyomoz.

MTI

A Facebook már hétfőn leállította a felhasználók által kezdeményezett felmérést, amelyben azt a kérdést tették fel: "Vajon meg kellene-e ölni Obamát?" A válaszadók négy lehetőség közül választhattak: igen, nem, talán, igen, ha megkurtítja a biztosításomat - ezek voltak a lehetséges válaszok, amelyek közül a negyedik az Egyesült Államokban az egészségügy reformja körül zajló heves vitákra utal. Mire az oldalt üzemeltetők letiltották a szavazást, már 750 felhasználó adta le voksát.

"Amint értesültünk róla, együttműködtünk a Facebookkal, hogy eltűnjön a felmérés" - mondta Malcolm Wiley, a titkosszolgálat szóvivője. "Természetesen nyomozunk az ügyben, ahogy azt más fenyegetés esetében is tennénk" - tette hozzá.

"Ez beteges és elszomorító" - hangzott az egyik felhasználó véleménye a sajátos felmérésről, amelyet a hétvége folyamán tettek fel az oldalra. Barry Schnitt, a Facebook szóvivője hangsúlyozta, hogy a felmérést egy eddig ártalmatlannak gondolt alkalmazás segítségével, egy "magányos" felhasználó töltötte fel az oldalra. A Facebook egy időre leállította szavazóprogramját, hogy megszabaduljon a kínos közvélemény-kutatástól.

Ezek is érdekelhetik